Federata e Boullingut e Kosovës

Drejt shkëlqimit me secilën goditje

Kampionatin Mediteran-2023

Kampionati Mediteran


Sportistët e zgjedhur me kujdes dhe përkushtim, të cilët me një shpirt të fortë dhe talentin e tyre të jashtëzakonshëm kanë përfaqësuar me krenari flamurin e Kosovës në Kampionatin Mediteran, një ngjarje e madhe sportive e mbajtur në Romë, në tokën e Italisë.

Icon 1

Kaula Haziri

KB AR-Katana

Icon 2

Blerta Susuri

KB Makadam

Icon 3

Albin Osmani

KB Ferizaj

Icon 4

Nysret Haziri

KB AR-Katana

Clients

Projects

Hours Of Support

Workers

Liga - Femrat

Ky portal shërben si destinacion ekskluziv për të qëndruar të informuar në lidhje me ngjarjet më të fundit, turnet, zhvillimet dhe gjirot.

Emërtimi Komenti Data
Gjiro e Njëmbëdhjetë Gjiro e Njëmbëdhjetë 2024-07-14 Rezultatet finale
Gjiro e Dhjetë Gjiro e Dhjetë 2024-07-07 Rezultatet finale
Gjiro e Nëntë Gjiro e Nëntë 2024-06-30 Rezultatet finale
Gjiro e Tetë Gjiro e Tetë 2024-06-23 Rezultatet finale
Gjiro e Shtatë Gjiro e Shtatë 2024-06-09 Rezultatet finale

Historia Jonë

Themelimi i Federatës së Boullingut të Kosovës

Zhvillimi i Boullingut në Kosovë:
Një Histori e Suksesit


Federata e Boullingut e Kosovës u themelua në vitin 2013 dhe është marrë në mbështetje nga federatat Botërore dhe Evropiane në Dhjetorin e vitit 2015. Në prill të vitit 2016, ajo u licensua zyrtarisht nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit. Aktivitetet e Federatës së Boullingut të Kosovës përfshijnë mbi 40 ngjarje të ndryshme çdo vit, duke përfshirë aktivitete vendore dhe nderkombëtare.
Ligat në Kosovë janë të organizuara në disa kategori:

  1. Juniorët
  2. Femrat
  3. Meshkujt
  4. Ekipore

Boullingu në Kosovë: Suksesi dhe Bashkëpunimi Ndërkombëtar


Ka fituar kupa të rëndësishme, duke përfshirë Kupën e Kosovës për të dy gjinitë, Superkupën dhe Master Kupën. Në nivel ndërkombëtar, aktivitetet përfshijnë Kampionatin Botëror, Kampionatin Evropian, dhe Kampionatin e Mesdheut të Boullingut.

Përveç kësaj, organizohen turne në nivel regional, si Turneu Ballkanik i Boullingut, që zhvillohet në Kosovë dhe përfshin shtete të Ballkanit.

Federata e Boullingut e Kosovës bashkëpunon me Olimpiadën Speciale për të mbajtur garat vjetore për personat me aftësi të veçanta.

Në vitin e përmendur, federata nënshkroi memorandum edhe me Federatën e Sporteve Universitare për të filluar Ligën Universitare të Boullingut.

Galeria

Fotografitë e Lojërave të Federatës

  • Të gjitha

Vita Rexhepi

Liga e Kosovës 2022 - Vendi i parë

Klubet Sportive që Formuan Federatën

Federata e Boullingut në Kosovë është themeluar në vitin 2013 dhe ka qenë një faktor kyç në zhvillimin e sportit të Boullingut në vend. Që nga themelimi i saj, federata ka punuar në përhapjen dhe promovimin e këtij sporti në të gjithë territorin e Kosovës.

1. Klubi Prishtina

Klubi Boullingut Prishtina - K.B.P ka për qëllim krijimin e lojëtarëve cilësor dhe pjesëmarrjen në kampionate, turnire, etj., mbrenda dhe jashtë Kosovës.

2. Klubi Dardania

Klubi i boulingut Dardania është themeluar në vitin 2012, dhe zhvillon garat në nivel shtetëror

3. Klubi Amator Prishtina

K.B.A.P Aktiviteti kryesor i kulbit ton është zhvillimi i Boullingut në vendin tonë.

4. Klubi A.R Katana nga Gjilani

Klubi i Boullingut AR KATANA ëshë Klubi më i trofeshëm në Kosovë në Sportin e Boullingut

5.Klubi Kastrati Pejë

Ekipi që përfaqëson Federatën e Boullingut në kompeticione ndërshtetësor apo ndërkombëtar.

Ekipa

Njihuni me ekipin tonë të përvojuar, të përkushtuar për përparimin dhe për të arritur suksese të shkëlqyera.

Mirsad Sejdiu

Kryetar

Blerta Susuri

Nën kryetare

Korab Beadini

Sekretar

Blerim Berila

Anëtar i Bordit

Fuad Ramiqi

Anëtar i Bordit

Valmira Shabani

Anëtare e Bordit

Armend Berisha

Anëtar i Bordit

Valon Demiri

Anëtar i Bordit

Postimet e fundit